Oplevelser & virksomhedsbesøg

Webinar: Kreativitet fra det 20. århundrede og efter

I forelæsningen vil du få greb til, hvordan du kan involvere mennesker, så de tager et medansvar og derigennem oplever en forpligtelse.

Tilmeld

I dag skal vi alle være kreative, og vi forventer en blomstrende kreativitet hos os selv og hinanden. På webinaret fokuserer Jan Løhmann Stephensen på, hvilke ideer om kreativitet der er opstået (eller opfundet) gennem det 20. århundrede.

Vi har op gennem det 20. århundrede forelsket os hovedkulds i kreativitet som noget unikt menneskeligt. Ja, faktisk har vi forelsket os så meget, at vi har opfundet og genopfundet kreativiteten i et utal af former: Som en evne eller et talent, som enkelte, eller vi alle, kan besidde. Som noget, der er knyttet til en bestemt slags produkter, eller nærmest til alting. Og som noget der har med særlige områder af vores liv og specifikke praksisser at gøre – eller modsat: Som noget, der har med snart sagt hvad som helst at gøre.

Vi ser på, hvorfor idéerne ser ud, som de gør, og hvilken rolle nye teknologier spiller, både tidligere og i fremtiden, hvor især kunstig intelligens står på spring for at udfordre vores monopol på at være de eneste kreative væsener.

Oplægsholder

Oplægsholder er Jan Løhmann Stephensen, cand.mag., ph.d., lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet og bl.a. forfatter til bogen Kreativitet (Århus Universitetsforlag, 2018) i Tænkepauser-serien.

Praktisk

Tilmeldingsfrist: 13. april 2023

Sådan deltager du: Webinar afholdes af Folkeuniversitetet i København via Zoom. Kort tid før webinaret, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Oplægget bliver optaget af Folkeuniversitetet i København. Et par dage efter arrangementet får du tilsendt et link til optagelsen, hvis du har været tilmeldt. Optagelsen vil herefter vil være tilgængelig for dig i cirka én uge.

Målgruppe

Alle er velkomne. Medlemmer af FAOD kan deltage til en medlemspris på 50 kr (normalpris 200 kr).

Arrangør

Folkeuniversitetet i København i samarbejde med FAOD samt Forbundet Kultur og Information.

PERSONDATA

Når du melder til dig til kurset, samtykker du til, at vi kan behandle persondata om dig. Læs mere om vores behandling af dine data her.