UNIVERSELT DESIGN OG TILGÆNGELIGHED I ARKITEKTUREN - FAOD

Faglig udvikling

UNIVERSELT DESIGN OG TILGÆNGELIGHED I ARKITEKTUREN

Skab mere inkluderende og tilgængelige miljøer og bygninger

Tilmeld

Lær hvordan du sikrer lige adgang for alle med på kurset om universelt design og tilgængelighed i arkitekturen. Du lærer at imødekomme en bred vifte af brugeres behov. Så er du med til at nedbryde unødvendige barrierer i vores samfund.

Om kurset

Vil du være med til at gøre en forskel og skabe miljøer og bygninger, der er inkluderende for alle? Mange bygninger og offentlige rum er historisk set designet med standardbrugeren i tankerne. Derfor er der mange steder, der ikke omfatter hele spektret af menneskelig diversitet. Der er et presserende behov for arkitekter, designere og byplanlæggere, der kan tænke inkluderende og se ud over de traditionelle designparametre.

På Nohrcons kursus i universelt design og tilgængelighed får du den viden og de værktøjer, du har brug for til at designe omgivelser, der er inkluderende for alle.

Du får en grundig introduktion til koncepterne tilgængelighed og universelt design i arkitekturen. Der er fokus på den relevante lovgivning på området på både nationalt og internationalt niveau, og hvordan det påvirker designprocessen.

Du bliver også klogere på forskellige typer af brugere, og hvad deres behov og udfordringer er. Kurset gør dig bevidst om barrierer i byggeriet. Du lærer, hvordan du imødekommer brugernes behov og inddrager dem i processen.

I løbet af dagen kigger vi nærmere på en række cases. Du får praktiske eksempler på innovative og vellykkede projekter, som du kan bruge til inspiration i dit eget arbejde. Derudover skal du arbejde i grupper og lave dine egne cases. Du skal bruge de koncepter og teknikker, du har lært i løbet af dagen. Til sidst på dagen hører vi de forskellige cases og diskuterer dem i plenum med underviseren.

Til sidst vil vi sammen reflektere over det lærte. Vi lægger op til en diskussion om, hvordan du kan bruge det i praksis. Vi drøfter også nye tendenser inden for tilgængelighedsdesign.

Hvem kan deltage

Du kan f.eks. være arkitekt, ingeniør, entreprenør, byggeleder eller på anden måde være involveret i planlægning, design og opførelse af offentlige og private bygninger, faciliteter og byrum.

Pris

Kurset koster  4.999,00 ekskl. moms 
Medlemmer af FAOD får 15% rabat på alle arrangementer fra Nohrcon. Oplys medlemsnummer og anvend rabatkoden ”faod-medlem” ved tilmelding.

Find flere kurser, konferencer og studieture fra Nohrcon i oversigten her