Faglig udvikling

Træbyggeri – Design og konstruktion

I en tid med stort fokus på byggeriets CO2-udledninger, er træ et byggemateriale med meget stort potentiale.

Tilmeld

Træ er et fornybart bæredygtigt byggemateriale. Bygninger i træ kan let transformeres, er vedligeholdsvenlige, nemme at adskille og genanvendelige.

Dette, kombineret med, at byggebranchen står over for en revolution på grund af stigende muligheder for CNC-skæring, robotteknologi og digital 3D-produktion, udvider mulighederne for træ som det foretrukne byggemateriale til fremtidens byggeri. Ydermere er der effektiviseringsgevinster at hente i form af højere byggeproduktivitet, større præcision, bedre logistik og lynhurtige samlemetoder.

Modul 1: Introduktion til træbyggeri i praksis

På modul 1 får du en grundlæggende indføring i træbyggeri, med viden om og eksempler på såvel historiske som nye anvendelsesmetoder, brancheområder, forarbejdning, industrialiserede byggesystemer og samlemetoder, brandbeskyttelse, konstruktiv træbeskyttelse samt klima- og miljøforhold.

Modul 2: Konstruktion & design med CLT og limtræ

Krydslamineret træ (CLT) og limtræ er innovative byggesystemer, som dels kan øge produktiviteten i byggeriet, dels nedbringer en bygnings CO2-emmission. Systemerne giver ydermere større designfleksibilitet, hurtig installation, mindre affald og stor vægtreduktion i forhold til traditionelle byggeprojekter med hovedkonstruktioner i beton. Især forventninger om skærpede miljøkrav til byggerier og bygninger i EU, har skabt øget fokus på CLT og limtræ som bygge- og konstruktionssystemer.

Målgruppe

Arkitekter, bygningskonstruktører, ingeniører, entreprenører og andre bygningsprofessionelle som ønsker grundlæggende viden om design og konstruktion af træbyggeri.

Kurset omfatter ikke dimensionering af trækonstruktioner. Her henvises til kurset ”Dimensionering af CLT- og limtræskonstruktioner”

Praktisk

Kurset varer i alt 4 dage.

Pris

DKK 19.900,00 ekskl. moms.

Medlemmer af FAOD får 10% rabat.

Se alle kurser fra Molio her.