Plus to - FAOD

Faglig udvikling

Plus to

Plus To er en efteruddannelse for dig, som ønsker et praksisnært vidensgrundlag, der gør dig i stand til at navigere sikkert i byggeriets komplekse værdikæde. Tilmeldingsfrist 15. juni.

Tilmeld

Sæt fart på din karriere på et praksisnært vidensgrundlag.

Arkitektarbejde foregår i mange typer af organisationer, og uanset om du er tilknyttet en arkitektvirksomhed, en ingeniørvirksomhed, en kommune, er selvstændig eller går med iværksætterplaner, så er forståelsen for fagets roller, ansvar og processer helt central. Ansvaret som rådgiver er lige stort, ligegyldigt om dit projekt er stort eller småt.

Plus To gør dig klogere på byggeriets organisering, vilkår, praksis og udførelse – og gør dig i stand til at omsætte denne viden til praksis.

Om kurset

På Plus To får du indblik i de centrale aspekter ved arkitekters arbejde og stifter bekendtskab med bagvedliggende forretningsperspektiver. Du tilegner dig viden om rådgiverens aftaler, rettigheder og pligter, om projektering og projekternes forskellige faser, og om hvordan du tager ansvar for bæredygtighed og vidensopsamling i dine projekter.

Gennem Plus To etablerer du nye forbindelser på tværs af branchen, du udfordrer dig selv fagligt og får sat skub i dit professionelle virke.

Plus To afholdes i Aarhus og København med opstart i september. Deadline for tilmelding er den 15. juni.

Læs folder om kurset

Målgruppe

Plus To henvender sig til arkitekter og landskabsarkitekter i både private og offentlige organisationer.

Uddannelsen kræver, at du har:

  • To års erhvervserfaring
  • Uddannelse fra en EU-anerkendt arkitektskole som Det Kongelige Akademi eller Arkitektskolen Aarhus
  • Du har også mulighed at søge optagelse, hvis du har en anden faglig baggrund som f.eks. cand. techn. fra AAU eller kandidat i landskabsarkitektur fra KU.

Tværfaglige undervisere

Underviserne på Plus To repræsenterer forskellige fagligheder, som du vil møde i dit arbejdsliv som arkitekt. Du vil blive undervist af arkitekter i forskellige stillinger i byggeriet, jurister, entreprenører og økonomer, som alle trækker på en blanding af teoretisk og erfaringsbaseret viden.

Få en personlig mentor

Som del af din Plus To-deltagelse får du tilknyttet en mentor. En erfaren fagperson, som støtter og udfordrer din faglige udvikling. Hvis du er ansat i en virksomhed, er du selv med til at finde en mentor i din organisation, mens du som selvstændig har mulighed for at få tilknyttet en mentor fra Arkitektforeningens mentorkorps.

Det praktiske

Plus To består af 16 undervisningsdage fordelt på fire moduler, som løber over to år. Hertil kommer et møde i studiegruppen forud for hver undervisningsdag, tid til at udvikle mindre, skriftlige opgaver samt tid til at mødes med din mentor.

Plus To starter nye hold i efteråret (september 2024).

Sted

Kurset afholdes på arkitektskolerne i København og Aarhus.

Finansiering

Prisen for den samlede 2-årige uddannelse er kr. 68.000.

Beløbet betales i fire halvårlige rater af kr. 17.000 forud for hver af de fire moduler.

Det er muligt at finansiere Plus To via egenbetaling, optjente efteruddannelsesmidler eller bruttolønsordningen, som aftales individuelt med din arbejdsplads.

Samarbejdspartnerne bag Plus To

Plus To er udviklet af Danske Arkitektvirksomheder, FAOD, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, Arkitektskolen Aarhus og Arkitektforeningen i tæt samarbejde og dialog med flere af landets tegnestuer og støtte fra Dreyers Fond og Grundejernes Investeringsfond.

Læs mere her