Faglig udvikling

MATERIALESTRØMME

To virksomheder har i dagens webinar et bud på, hvordan vi får materialestrømmene til at flyde. Mød Christoffer Søholm, The Upcycl og Niels Jakubiak Andersen, Næste

Tilmeld dig

Nyt til nyt – gammelt til nyt. To virksomheder har i dagens webinar et bud på, hvordan vi får materialestrømmene til at flyde.

Vi skal høre om The Upcycl, som ’match-maker’ materialer med virksomheder, der kan genanvende dem. Christoffer er The UPCYCLS mand i København, og kan bidrage med viden indenfor bæredygtighed i produkter og byggeri, produktudvikling og materialer. Christoffer er uddannet på DTU i Design og Innovation, og har flere års erfaring indenfor designbranchen.
Han er på nørdeholdet og sparrer med medlemmerne vedrørende konstruktion, design, materialer og produktion. Derudover kan Christoffer bidrage med bred viden indenfor dokumentation af bæredygtighed.

Næste er en cirkulær design- og byggevirksomhed, der leverer arkitekttegnede skurløsninger i genbrugsmaterialer. Materialerne som bruges i skurene, er recirkuleret kvalitetstræ og teglsten mv. som ellers var gået til forbrænding eller nedknusning.
Det er materialer, der ofte er af højere kvalitet end nutidens nye materialer.

Modellen kræver, at materialerne sorteres og at det oprindelige produkt eller byggeri kan skilles ad. Vi kommer derfor også ind på disciplinen ’Design til adskillelse’ som indebærer helt enkelt, at produkter eller byggerier kan skilles ad og få nyt liv.
Hør hvordan denne model skaber værdi hele vejen rundt.

OPLÆGSHOLDERE

Christoffer Søholm
Materials & Implementation Manager, The UPCYCL

THE UPCYCL matcher og håndterer industriaffalds materialer mellem de industrier, der har dem, og de virksomheder, der kan bruge dem. Christoffer er The UPCYCLS mand i København, og kan bidrage med viden indenfor bæredygtighed i produkter og byggeri, produktudvikling og materialer. Christoffer er uddannet på DTU i Design og Innovation, og har flere års erfaring indenfor designbranchen.

Han er på nørdeholdet og sparrer med medlemmerne vedrørende konstruktion, design, materialer og produktion. Derudover kan Christoffer bidrage med bred viden indenfor dokumentation af bæredygtighed.
Mere

Niels Jakubiak Andersen
Founder og CEO, Næste

Niels Jakubiak Andersen er uddannet arkitekt og er grundlægger af den cirkulære design – og byggevirksomhed Næste. Niels har i mange år undervist på Det Kongelige Akademi og DTU, samt været partner i tegnestuen Krydsrum Arkitekter.
Hos Næste (naeste.dk) designer og leverer de arkitekttegnede skure af genbrugsmaterialer til professionelle ejendomsejere. Gennem en stærk værdimæssig kultur og cirkulære partnerskaber, ønsker Næste at udvikle nye bæredygtige værdier hos ejendomsejere – og brugere, og samtidig udvikle nye cirkulære samarbejdsformer og arbejdskulturer i byggebranchen.
Mere

Moderator

Henriette Melchiorsen
Designer, rådgiver og studielektor ved Det Kongelige Akademi.
Mere

Om projektet

Webinaret er en del af projektet ECO-Design Challenge. I løbet af projektperioden kan du deltage i 6 åbne Videns & Inspirations webinarer, som stiller skarpt på forskellige perspektiver af bæredygtigt design.

Se alle webinarer her
Læs mere om projektet her

Hvem står bag

ECO-design Challenge 2023 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.