Oplevelser & virksomhedsbesøg

Ligeløn i velfærdsfagene

Bliv ført igennem 100 års kamp for at få lige løn for arbejde af samme værdi, og få svaret på om historien stadig hjemsøger nutidens lønsedler.

Tilmeld

De sidste år, og ikke mindst under valgkampen sidste efterår, har sygeplejerskerne og de andre velfærdsprofessionelles lønniveau været et brandvarmt debatemne. Den offentlige sektor er lige nu ramt af et kvindeoprør, der ikke vil dø.

Kampen for ligeløn til de traditionelle kvindedominerede omsorgsfag er dog langt fra ny. I sin forelæsning fører historiker Astrid Elkjær Sørensen os gennem cirka 100 års kamp for at få lige løn for arbejde af samme værdi, og svarer også på, hvordan og hvorfor historien stadig hjemsøger nutidens lønsedler.

I anden halvdel af forelæsningen kigger vi på, hvor ligelønssagen står netop nu med et fokus på, hvilke muligheder og barrierer der er for forandring. Her vil der også være god plads til debat, indspark og spørgsmål fra kursisterne.

Oplægsholder

Oplægsholder er postdoc., ph.d. Astrid Elkjær Sørensen, DPU

TILMELDINGSFRIST

1. oktober 2023

Målgruppe

Alle er velkomne. Medlemmer af FAOD kan deltage til en medlemspris på 50 kr (normalpris 200 kr).

Arrangør

Folkeuniversitetet i København i samarbejde med FAOD samt Forbundet Kultur og Information.

PERSONDATA

Når du melder til dig til kurset, samtykker du til, at vi kan behandle persondata om dig. Læs mere om vores behandling af dine data her.