Faglig udvikling

LEVETIDSFORLÆNGELSE OG CIRKULÆRE FORRETNINGSMODELLER

Hvilke cirkulære forretningsmodeller og systemiske greb er nødvendige for at få principperne i den cirkulære økonomi til at fungere? Mød Julie Hjort, DDC og Kristoffer Brems, &Shufl

Tilmeld dig

I dagens webinar skal vi tage en dyb indånding og først zoome ud for at kaste et blik på de cirkulære forretningsmodeller og systemiske greb, der er nødvendige for at få principperne i den cirkulære økonomi til at fungere. Efterfølgende skal vi høre om en konkret case og her se på, hvordan der er skabt en forretning af at producere og sælge mindre.

Julie Hjort er ansvarlig for Dansk Design Centers arbejde med cirkulær omstilling og skal indvie os i, hvordan man kan udvikle det cirkulære økonomiske mind-set. Det er nemlig muligt at lave en forretning som holder ressourceværdien på højest mulige niveau – så lang tid som muligt og minimerer lækager til lossepladser og affaldsforbrænding.

Men cirkulære værdikæder er mere komplekse end de lineære – så hvordan ser de ud? Hvordan designer vi til en ny forbrugeradfærd? Og hvordan designer vi til services og nye cirkulære systemer?

Virksomheden &Shufl har i de senere år gentænkt deres forretningsstrategi og arbejdet med at udvikle deres virke under overskriften ’&Action’. Her arbejder virksomheden med transparens, produktudvikling og genbrug. Vi skal høre mere om den konkrete omstilling samt hvordan interaktionen med kunderne skaber nye forretningsmuligheder og -ideer.

OPLÆGSHOLDERE

Julie Hjort

Direktør for bæredygtig omstilling, Dansk Design Center, DDC

Julie driver Dansk Design Centers udviklingsarbejde med bæredygtighed og omstilling til cirkulær økonomi. Dertil har Julie spillet en aktiv rolle i DDC’s udvikling af en designdrevet tilgang til missionsorienteret innovation, som hun har anvendt i DDC indsatser og i eksterne samarbejder med fokus på bæredygtig omstilling.

Julie Hjort har omfattende erfaring med at etablere nye samarbejder på tværs af offentlige og private aktører med henblik på at udvikle nye løsninger og forretnings- og samarbejdsmodeller, der har en positiv påvirkning på både miljø og klima, samfund og økonomi. Centralt for Julies arbejde er skabelsen af meningsfulde interaktioner mellem mennesker, der normalt ikke interagerer; virksomheder, innovatører, byer, teknologiske specialister, beslutningstagere og designere. Her har Julie fokus på, at guide og vejlede virksomheder og organisationer gennem transformation og til at designe nye bæredygtige og cirkulære løsninger på komplekse problemer i eksplorative, designdrevne og tværdisciplinære processer.

Mere

Kristoffer Brems
Arkitekt, medstifter af &Shufl

Kristoffer Brems er uddannet arkitekt og medstifter af &SHUFL, hvor han med en nytænkende tilgang igennem de sidste 10 år har rusket i en til tider lidt konventionel køkkenbranche. Dels ved at introducere IKEA hacket til den danske forbruger og dels med en farverig og legende tilgang til køkkendesign. Han brænder for den grønne agenda og det cirkulære koncept, og hans arbejde er dedikeret til at skabe bæredygtige og innovative løsninger inden for design og produktion af køkkener.
Mere

Moderator

Henriette Melchiorsen
Designer, rådgiver og studielektor ved Det Kongelige Akademi.
Mere

Om projektet

Webinaret er en del af projektet ECO-Design Challenge. I løbet af projektperioden kan du deltage i 6 åbne Videns & Inspirations webinarer, som stiller skarpt på forskellige perspektiver af bæredygtigt design.

Se alle webinarer her
Læs mere om projektet her

Hvem står bag

ECO-design Challenge 2023 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.