Faglig udvikling

Kompetencer til et grønt Danmark – online

Akademikerkampagnen har udviklet et 3-dages kursus til dig, som er jobsøgende akademiker uanset alder eller erhvervserfaringer, som har lyst til at arbejde med grøn omstilling.

Tilmeld

Nysgerrig på grøn omstilling?

Akademikerkampagnen har udviklet et 3-dages kursus til dig, som er jobsøgende akademiker uanset alder eller erhvervserfaringer, som har lyst til at arbejde med grøn omstilling. Den første dag handler udelukkende om SMV´erne (små og mellemstore virksomheder); Hvem er de, hvorfor kalder vi dem ejerledere, hvordan pitcher du dig selv til en SMV, hvilke konkrete arbejdsopgaver er der for dig for dig som akademiker og introduktion til cases fra det virkelige liv. Disse bliver gennemgående for de næste 2 dage, hvor vi introducerer og arbejder med de konkrete grønne værktøjer.

Mere end 97% af alle virksomheder i Danmark er såkaldte små og mellemstore private virksomheder (SMV’er). SMV’erne udgør et kæmpe vækstpotentiale, men de har brug for højtuddannede til at initiere, strukturere og ikke mindst få øje på, hvor innovation, bæredygtighed samt målrettet kommunikation og tværfagligt samarbejde skaber væksten. Vækst og nytænkning er ikke mindst blevet vigtigt i lyset af de mange kriser gennem de sidste år, som ændrer vilkårene for virksomhederne markant. Lige om lidt dumper der nye opgaver op til SMV´erne, da lovgivningen forpligter dem til at arbejde med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Desuden er mange af SMV´erne underleverandører til de store virksomheder, og de vil lige om lidt stille krav til deres samarbejdspartnere om at kunne levere data og handling på grøn omstilling.

Det kræver ny viden og nye kompetencer i SMV´erne.

Akademikerkampagnen har siden 2004 arbejdet med nyuddannede akademikere og de små og mellemstore virksomheder og ved derfor, hvad virksomhederne efterspørger – både i høj- og lavkonjunkturer. Vi tager udgangspunkt i de aktuelle megatrends, SMV’erne skal navigere i og sætter spot på hvilke typiske opgaver, megatrendsene genererer og hvordan du som du som akademiker kan være med til at løse. Vi hjælper dig med at finde de brændende platforme ud over den grønne omstilling og hvilke arbejdsopgaver virksomhederne har brug for hjælp til lige nu, så du målrettet kan søge job.

Praktiske detaljer

Kurset er gratis og finansieret af EU-midler. Der vil være fuld forplejning på alle 3 kursusdage. Det eneste vi forventer af dig, er at du møder op og er nysgerrig på at lære mere om grøn omstilling. Det er et krav for at deltage, at du udfylder dokumentation, som bekræfter, at du har deltaget på kurset. Du skal være jobsøgende for at kunne deltage.

Kurset udbydes også i København, se her.