Oplevelser & virksomhedsbesøg

Kan vi bygge os til mere biodiversitet?

MorgenDAC: Kan vi bygge os til mere biodiversitet?

Tilmeld dig

Biodiversitet er helt afgørende for både natur og mennesker. Og så er den i frit fald med store konsekvenser til følge. Så hvordan får vi vendt udviklingen, og hvad betyder byudviklingen for biodiversiteten?
Bedst som vi havde nok at gøre med at finde klimaløsninger, blev det klart, at biodiversitetskrisen også kradser med tiltagende styrke. Konsekvenserne er store, og derfor bliver dagsordenen altoverskyggende.

Vær med når vi tager biodiversitetskrisen forfra for at forstå, hvor problemet er og ikke mindst, hvad der faktisk batter, når vi skal gøre noget ved det. Kan vi faktisk genskabe det tabte?

Det spørger vi Carsten Rahbek, professor og centerleder, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet, om, og sammen med Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør hos PensionDanmark, diskuterer vi, om det er muligt både at lave byudvikling og øge biodiversiteten samtidig – og tilstrækkeligt. Eller om vi er nødt til at koncentrere byudviklingen for at give plads til at øge biodiversiteten andre steder?

Anne Katrine Harders er vært.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.