Faglig udvikling

IMPACT – HVOR OG MED HVAD GØR VI EN FORSKEL?

Dagens webinar handler om, hvordan vi kvantificere effekt. Hvad er måleenheden for effekt eller “impact”? Mød Ida Mosegaard, Pension Danmark og Richard Engström, Impact Business Modeling System™

Tilmeld dig

I dette webinar introduceres du for EU taxenomien og en metodisk tilgang for identificering af impact. Du skal nemlig have styr på dine effektmålinger, hvis du skal overtale investorer til at satse på netop din idé.
EU sætter via EU taxenomien 6 parameter op for bæredygtigheds indsatser og måling af indsatsers effekt (Impact). EU’s ECO design direktiv anviser en række konkrete producent ansvarsområder. Begge rammesætter hvordan virksomheder konkretiserer og kvantificerer deres tilbuds effekt, og hvor og hvordan de måler og dokumenterer impact.

Men hvad er måleenheden for impact? Det er ikke nemt at måle på effekten af dine produkter, services og processer, men det er ikke desto mindre nødvendigt at kvantificere din impact på en eller anden måde, der giver mening for potentielle investorer, samarbejdspartnere og kunder.

OPLÆGSHOLDERE

Ida Mosegaard
ESG og bæredygtigheds analytiker hos Pension Danmark.

Ida Mosegaard har særligt fokus på aktivt ejerskab, SFDR og EU – Taksonomien hos Pension Danmark. Hun har en baggrund i Political Science fra Københavns Universitet, og en passion for bæredygtighed og ansvarlig finansiering.
Ansvarlige og bæredygtige investeringer er et utroligt vigtigt og spændende område – særligt i disse år, hvor lovgivning og praksis på området er i rivende udvikling for at tackle klima- og biodiversitetskrisen. Min rolle er at dykke endnu mere ned i området hos PensionDanmark, der tager arbejdet med bæredygtige og ansvarlige investeringer seriøst. I mit arbejde trækker jeg på erfaringer fra Planetary en bæredygtig investeringsfond.

Richard Georg Engström
Founder & Managing PartnerFounder & Managing Partner, Impact Business Modeling System™

Richard Georg Engström er en erfaren iværksætter inden for bæredygtige løsninger og rådgiver indenfor impact investing. Siden 1990’erne har han været en del af det internationale ekosystem af forretningsudvikling og innovation. Idag stifter og partner i Impact Business Modeling System™.
Mere

Moderator

Henriette Melchiorsen
Designer, rådgiver og studielektor ved Det Kongelige Akademi.
Mere

Om projektet

Webinaret er en del af projektet ECO-Design Challenge. I løbet af projektperioden kan du deltage i 6 åbne Videns & Inspirations webinarer, som stiller skarpt på forskellige perspektiver af bæredygtigt design.

Se alle webinarer her
Læs mere om projektet her

Hvem står bag

ECO-design Challenge 2023 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.