Faglig udvikling

DOKUMENTATION MED BRANDTESTS

Lad ikke usikkerhed i forhold til den brandtekniske dokumentation begrænse dine valg af alternative materialer eller konstruktionsløsninger i dit projekt.

 

Tilmeld

De præ-accepterede brandtekniske løsninger i vejledningsteksten til kapitel 5 i BR18 opleves ofte som en barriere for byggetekniske løsninger. Så hvis du drømmer om at anvende ukonventionelle materialer (biobaserede, genbrugs- og brandbare materialer) eller hvis designet udgør brandtekniske udfordringer, så er dette kursus noget for dig.

Du vil blive helt skarp på, hvordan funktionsbaseret branddokumentation effektivt kan føre til, at dit design kan afprøves og godkendes.

Hvad er funktionsbaseret branddokumentation?

Funktionsbaseret branddokumentation betyder grundlæggende, at det er muligt at få dit byggeri eller konstruktion til at opfylde kravene i kapitel 5 i BR18, uden at du er begrænset til udelukkende at anvende præ-accepterede løsninger.

I funktionsbaseret branddokumentation opstiller brandrådgiveren svigtscenarier på baggrund af de designs og indretningsønsker, du som arkitekt, entreprenør eller bygherre har defineret. De bliver eftervist i en brandtest, simulering eller med andre værktøjer. Resultatet af denne proces er den brandtekniske dokumentation.

Den brandtekniske dokumentation bliver brugt i den brandtekniske redegørelse som eftervisning af afvigelserne til de præ-accepterede løsninger. Denne dokumentation danner i sidste ende grundlag for myndighedernes endelige godkendelse.

Målgruppe

Arkitekter, entreprenører, bygherrer og producenter, der ønsker at være bedre klædt på til at indgå i en kvalificeret dialog med brandrådgivere omkring mulighederne for brug af brandtest i forbindelse med funktionsbaseret dimensionering.

Praktisk

Pris: 500 kr eksl. moms. Medlemmer af FAOD kan deltage til medlemspris.

Udviklingen af kurset er fuldt finansieret via støtte fra WE BUILD DENMARK med midler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Bemærk, der er begrænset antal pladser

VARIGHED

1/2 dag kl. 9.00-12.00 med efterfølgende frokost