Faglig udvikling

certificering i bæredygtigt byggeri

Kravene til bæredygtigheden i byggeriet øges. Fremtidens bygning er både energieffektiv, sund at opholde sig i og skånsom over for miljøet. Samtidig skal den være socialt bæredygtig og have langtidsholdbare og driftsvenlige løsninger.

Tilmeld

På Nohrcons uddannelse i bæredygtigt byggeri opnår du en dybere forståelse af, hvad bæredygtigt byggeri egentlig betyder og hvilke udfordringer og muligheder, der er inden for området. Sammen med et nøje kurateret hold af undervisere giver vi dig praktiske redskaber til, hvordan du kan gøre bæredygtighed til en integreret del af din forståelse og dit arbejde med byggeriet.

 

Når du har gennemført uddannelsen, vil du kunne navigere sikkert i disse emner:

  • Klimavenlige byggematerialer
  • Bygningsreglementet og de nye CO₂-grænseværdier
  • LCA-beregninger
  • De forskellige bæredygtighedsmærkninger som DGNB og Svanemærket
  • Renovering og genbrug
  • Bortskaffelse af materialer
  • Bæredygtig ledelse i byggeprojektet og byggeriets indre bæredygtighed
  • De juridiske muligheder i bæredygtigt byggeri

Tilmeld dig certificeringen i bæredygtigt byggeri – fordi det ikke kun handler om at redde planeten, men også om at bygge smartere, spare ressourcer og forberede dig på fremtiden i en branche, der ændrer sig hurtigere, end du tror!

 

Målgruppe:

Ingeniører, arkitekter, byggeledere, bygherrer, entreprenører, konstruktører eller dig, der sidder med en helt anden titel og bare gerne vil forstå dig bedre på bæredygtighed i byggeriet.

 

 

Uddannelsens opbygning

 

Uddannelsen består af 6 kursusdage. Du kan desuden tilvælge kurset om offentlige grønne indkøb. Læs mere om de enkelte kurser her:

 

Dag 1: Bæredygtig konstruktion og anlæg i praksis
Bliv klogere på, hvordan du og din virksomhed kan blive frontløbere i kampen for at gøre byggeriet mere grønt. Kurset er en introduktion til certificeringsforløbet. Du bliver klogere på, hvordan du med små og store ændringer i hverdagen kan bidrage til, at byggeriet tager mere ansvar og bliver både grønnere og mere bæredygtigt. Du får også håndgribelige redskaber med dig i bagagen, så du kan lære at vælge de grønne løsninger til, reducere spild og genanvende materialer. Ikke mindst bliver du klogere på de juridiske aspekter inden for bæredygtighed i byggeriet, så du har styr på det hele vejen rundt. Mange af emnerne kommer du helt i dybden med på nogle af certificeringens efterfølgende kurser.

Undervisere:
Trine Bindslev Tree, seniorkonsulent i Bæredygtigt Byggeri, Rambøll
Nikolaj Kromann Hellesen, senioradvokat, Bech Bruun

 

Dag 2: BR18 anno 2023 og LCA
På kurset lærer du mere om det nye bygningsreglement, som stiller krav til byggeriets klimaaftryk. Du hører om CO₂-grænseværdierne, og du får værktøjer til at beregne dem. Du bliver også skarpere på, hvordan du overdrager projektet fra byggeri til drift, og hvordan bæredygtighedsdata dokumenteres. På dette kursus tager vi dig i hånden i både den praktiske og den teoretiske del, så du får styr på hele pakken, når det kommer til de nye dele af bygningsreglementet.

Undervisere:
Amdi Schjødt Worm, Chefspecialist i Bæredygtighed, Arkitema
Emilie Brisson Stapel, ph.d.-studerende, BUILD, Aalborg Universitet

 

Dag 3: Klimavenlige byggematerialer
Hvad er de mest miljøvenlige materialer? På kurset lærer du om de mest brugte materialer i byggebranchen og deres påvirkning på miljøet. Vi dykker ned i innovative foregangsprojekter, der gør brug af nytænkende materialer og lader os inspirere deraf. Og så kigger vi på nogle af de beslutningsprocesser, der er relevante at overveje, når du vælger materiale til dit kommende projekt.

Undervisere:
Sara Føns Steffen, Bæredygtighedskonsulent og LCA Specialist, Rambøll
Torben Valdbjørn Rasmussen, Ph.D. og seniorforsker, BUILD, Aalborg Universitet

 

Dag 4: Grønne certificeringer i byggeriet med fokus på DGNB
Hvad er op og ned i certificeringsjunglen? På dette kursus lærer du om de forskellige bæredygtighedsmærkninger. Der vil være fokus på DGNB-certificeringen og Svanemærket, men du bliver også introduceret for nogle af de andre ordninger, der findes. Når du har taget kurset, er du godt rustet til at vælge de mærkninger, der giver bedst mening for dit projekt og du vil være klædt på til at forstå processerne bag.

Underviser:
Stine Holst Pedersen, specialist i Bæredygtighed, Indeklima & Lysdesign, ARTELIA AS

 

Dag 5: Genbrug, renovering og bortskaffelse af materialer
På kurset kigger vi på genbrug og bortskaffelse af materialer og renovering af byggerier. Du hører om fordelene ved genbrug af materialer, og hvordan man reducerer affaldsmængden. Du får en gennemgang af de lovgivningsmæssige krav og rammer for genbrug og bortskaffelse af materialer. På kurset dykker vi ned i energirenovering, miljøhandlingsplaner og cirkulært byggeri generelt.

Undervisere:
Rasmus Krag, projektchef, ARTELIA AS

 

Dag 6: Styrk dit bæredygtige mindset og skab forandring

På dette kursus lærer du, hvordan du skaber forandringer i branchen og styrker dit eget, bæredygtige mindset. Du bliver introduceret for IDG’erne – de indre bæredygtighedsmål. Det er en videreudvikling af FN’s Verdensmål, men med et twist, der booster din egen udvikling og styrker din evne til at skabe positive ændringer. Det handler om at skubbe til dine egne grænser, ændre tankegangen og bygge stærke, tillidsfulde relationer, som sammen former fremtidens byggebranche.

 

Underviser:
Michael Stig Ørbech, proceskonsulent, underviser og skribent, Temene.dk

 

Afsluttende certificeringstest
Uddannelsen afsluttes med en multiple choice-test, som du får adgang til efter sidste kursus. Det tager cirka 2 timer at besvare testen, og du har en måned til at gennemføre den.