AUDITORUDDANNELSE I UNIVERSELT DESIGN - FAOD

Faglig udvikling

AUDITORUDDANNELSE I UNIVERSELT DESIGN

Forestil dig at bidrage til et samfund, hvor ingen føler sig udeladt. Hvor ethvert rum og miljø inviterer til deltagelse. Mange bygninger og offentlige rum er historisk set designet med standardbrugeren i tankerne. På denne uddannelse får du den viden og de værktøjer, du har brug for til at designe inkluderende omgivelser – for alle!

Tilmeld

Om uddannelsen

Universelt design handler om at skabe rum og miljøer, som alle kan bruge. Det er vigtigt, fordi det sikrer lige adgang. For alle. Uanset evner. Det gør vores samfund mere inkluderende. Og fair. Ved at deltage på Nohrcons uddannelse i universelt design bliver du en nøglespiller i at forme fremtidens inkluderende miljøer. Det er din chance for at gøre en reel forskel!

På uddannelsen kommer du igennem alt fra de grundlæggende koncepter af universelt design til strategier for implementering. Du lærer at navigere i lovgivningen, at forstå de forskellige brugerbehov og integrere tilgængelighed i alle aspekter af designet.

 

 

5 grunde til at deltage:

1 Du får en grundig forståelse for principperne bag universelt design
2 Du lærer at navigere i de forskellige lovgivninger og standarder
3 Du bliver klogere på, hvem de forskellige brugere er og deres behov
4 Du får hands on-erfaring gennem cases og gruppearbejde
5 Du netværker med andre professionelle og deler viden og erfaringer

 

 

Hvem kan deltage på Nohrcons uddannelse om universelt design?

Vil du gerne udvide din forståelse og viden om tilgængelighed og universelt design? Så er denne uddannelse for dig! Du kan f.eks. være arkitekt, ingeniør, entreprenør, byggeleder eller på anden måde være involveret i planlægning, design og opførelse af offentlige og private bygninger, faciliteter og byrum. En stor fordel ved uddannelsen er, at deltagerne har meget forskellige faglige baggrunde. Du kan høre andres perspektiver og få nye indsigter, når du indgår i gruppearbejde og diskussioner på uddannelsen.

Uddannelsen forudsætter, at du har været i berøring med emnet universelt design tidligere. Er du fuldstændig ny på området, anbefaler vi, at du starter med at deltage på vores introduktionskursus om universelt design og tilgængelighed.

 

 

Hvor kan jeg se mere om indholdet?

Hent en oversigt over programmet for de enkelte dage her.

 

 

Målsætning for uddannelsen

Efter du har gennemført uddannelsen, er du i stand til at screene bygninger og områder for, om de lever op til principperne for universelt design. Du bliver tegnestuens konsulent inden for inkluderende design og kan spotte de gode løsninger i dine kollegaers materiale – og hvor der er plads til forbedring. Du kan forholde dig til både tekstbeskrivelser, plantegninger og virkeligheden. Du er i stand til at rådgive og vejlede om, hvordan man bedst inkorporerer universelt design i projekter, så de bliver tilgængelige og brugbare for alle. Du kan navigere i relevante lovgivninger og standarder, og gennem gruppearbejde og praktiske cases lærer du også at bruge dem i virkeligheden.

 

 

Opbygning af uddannelsen

Uddannelsen består af 3 kurser med fysisk fremmøde og 2 opfølgende webinarer. Du afslutter forløbet med en multiple choice-test, som kan tages hjemmefra. Her kan du se datoerne: